Kategóriák
Csivettka Naplók

Carrie Bradshaw igenis létezik

Egy évvel ezelőtt, amikor még csak 10000 feliratkozónál tartott a Csivettka csatorna, megtalált egy online divat magazin és felkért cikk írónak. Az ajánlat számomra semmilyen anyagi formában nem volt hasznos, de én mindig azt nézem, hogy a tapasztalatot tekintve mennyire kifizetődő, így ebben a formában ez a lehetőség abszolút megérte! Az első cikkemet szét ollózták, kb. tíz pontban leírták mi és mennyire szar, majd jótét lelket előadva elmondták, hogy kijavították és ebben a formában osztják meg, legközelebb figyeljek oda. Nyeltem egyet és a következőnél a pontok alapján is végig néztem, hogy biztos minden hibát kizárjak. Elküldtem cenzúrára, amit akkor a már új főszerkesztő féleség nézett meg, és egyáltalán nem intelligens formában, kérdés nélkül kiszedte a cikk lényegét, majd számon kérésemre leoltott a földig. Akkor döntöttem el, hogy soha többé nem írok másnak. Nem leszek tömeg, nem fogok sablon pontokba szedett közhelyeket megosztani és olyanokról írni, amihez alig, vagy egyáltalán nem értek. Végig néztem kik írják a cikkeket és abszolút bort iszik, vizet prédikál helyzetnek láttam ezt az egészet. Pont mint a biztosítást, amit bárki el tud adni, ahová az utca embere is jó lesz, csak termeljék a bevételt.

Az volt az a pont, amikor elhatároztam, nekem saját honlapom és írásos bejegyzéseim lesznek, amibe senki nem szól bele! Megtartottam az ollózott cikkem és elhatároztam, hogy az akkor megálmodott honlapom első bejegyzése a cikkemből kivágott részekből tevődik majd össze, mert ez az, ami igazán “csivettkássá” teszi azt, amit kreálok!

2016 nyár:

“Itt ülök az ablakom mellett egy szál bugyiban, a szomszéd bármikor megleshet, legalább lesz egy jó napja. Kell az ihlet, az első cikkemet írom. Ma van a leadási határidő és délután még egy fotózásra kell mennem, tisztára úgy érzem magam, mint Carrie Bradshaw és Pestet is pont annyira szeretem, mint ő New Yorkot! Minden klappol! Tegnap éjfélig dolgoztam a Dubai baleset miatt, őszintén örülök neki, hogy senkinek nem esett baja és nem bánom, ha maradni kell, mert szeretem a munkámat és a munkatársaimat. Azt szeretem bennük a legjobban, amikor olyanokat álmodok velük, amit egy hétig folyamat gyónnom kellene, miközben a pap a szégyentől sírva asszisztál, de még az sem hatna meg.

Az élethez kell egy kis szerencse, szokták mondani, de ami leginkább kell hozzá, az te magad! Nem lehet mindig minden szép és minden könnyű, mert ha nem tapasztaljuk meg a rosszat, nem tudjuk milyen a jó és ha minden olyan könnyen jönne, sosem éreznénk teljességet, ha végre megkapjuk, amire vágyunk! Mindig tanulnunk és fejlődnünk kell és a boldogságot csak akkor tudjuk elérni, ha nem a végeredményre koncentrálunk, hanem az út szépségére. Akkor is tudj lazítani, amikor más nem. Közhely tudom, nyugodtan kiáltsatok ki a legújabb Oravecz Coelho-nak, mi már úgyis mindannyian tudjuk a titkot, amit eltántoríthatatlan lelkességgel próbálunk megosztani másokkal! Ha elég jól figyelsz, te is megvilágosodsz!”

 

A világ körülöttünk arra nevel, hogy mindenki csinálja a dolgát, amit a társadalom, vallás és egyéb rendszerek elvárnak tőlünk. Felkelsz, elmész dolgozni, felveszed a fizetésed, kifizeted a számlákat és eléldegélsz ezt ismételgetve, mindig többre vágyva és megveszve szaladgálva, mikor hirtelen eltelt az időd és vége. Joggal érzed üresnek ezt a nagy semmit, amit magadnak építesz fel, mindvégig keresve azt a valamit, amit még megfogalmazni sem tudsz. Megértem.

Miért írjak cikkeket a gondolataimról és miért osszak meg random videókat magamról, ha ezzel úgyis csak a szabadidőm megy el?? Mert szeretem, sőt imádom! Magamért teszem, magamnak és végre valami olyat, amit élvezek, ami nem muszáj és repül vele az idő. Bárcsak minden ember ki tudna bontakozni a mindennapjaiban! Talán még segítek is vele másoknak, talán valahol hasznos, amit csinálok. Talán a Carrie Bradshaw álom mégis csak igazi, ha azt szeretném, valóra válhat!

Köszönöm, hogy itt vagy és érdeklődsz, én csak biztatni tudlak az álom kergetésben, mert te is ugyanúgy megérdemled! Ha esetleg elakadnál, erőre vagy motivációra lenne szükséged, a Csivettkára mindig számíthatsz!

Olvasd el az első kedvenc történetem és nézd meg a hozzá kapcsolódó videóm:

A MÁV-os lány

2 hozzászólás a(z) “Carrie Bradshaw igenis létezik” című bejegyzéshez

Nagyon örülök, hogy bővebb betekintést nyerhetek “csivett-world”-be. Nagyon szórakoztató, de egyben elgondolkodtató is, amit írsz. Örültem volna, ha több ilyen témájú videó készül, de kárpótol a blog. Ehhez már csak hozzá kell képzelnem a fülig érő Csivettka mosolyt, és teljes a kép! 😉

Köszönöm szépen drága Krisztina, ezen nagyon jót mosolyogtam és nagyon örülök, hogy a Csivettka család tagja vagy <3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük